Site information Assen

Assen

Selected
Title: LOCAL FLUX
Team: Ivo de Jeu (NL 1979)



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Boards:

Document in PDF

Description

Future programming is proposed around the harbour basin. The old silo will accommodate a climbing wall. A marina, a café, artists’ studios and a floating swimming pool are proposed. Two new residential blocks on the north bank are deployed as a means of creating a collective, residential environment. Public and semi-public spaces as well as a restaurant and library are part of the modest construction volumes.

Jury Report

A charming, not unduly complicated plan that can generate a gradual transformation of the area, so that functions can be added in the course of time.  There are doubts about the spatial quality. The architecture, that is so far fairly rudimentary, appears to fit in well with the site.

< Go back